Sušené maso neboli Jerky jsou na tenké plátky nakrájená libová masa, která se po nasolení a okořenění suší při teplotě okolo 70 °C. A ačkoliv se to může zdát jako novodobý způsob úpravy jídla, sušení masa patří k úplně nejstarším metodám. Již staří Egypťané a taktéž indiáni si takto skladovali maso, aby v případě tuhé zimy nebo když se nedařilo lovu, bylo co k jídlu. Dnes se jerky využívají hlavně jako zdravá svačinka, kterou si můžete dopřát kdykoliv budete na cestách, na výletě nebo po fyzickém výkonu.
Sušené maso Jerky, bývá nejčastěji z hovězího, krůtího nebo vepřového masa, které je zbaveno vody, avšak nikoli bílkovin. Odhadem pouhých 25 g sušeného masa odpovídá cca 60-100g g syrového, což z této sušené pochoutky činí nutričně vydatnou potravinu! Kromě bílkovin pak usušené maso také obsahuje železo, zinek a téměř nulový obsah sacharidů. Díky tomu sušené maso prospívá svalům a celkově tělesné stavbě. S oblibou si ho dopřávají vrcholoví i rekreační sportovci, outdooroví nadšenci, dálkoví řidiči i vyznavači zdravého životního stylu. Mezi naše nejprodávanější sušená masa patří.
- Allnature BEEF Natural Jerky - Klasické hovězí Jerky v balení po 25g.
- Allnature BEEF Pepper Jerky - Sušené hovězí maso s jemně štiplavou a pálivou příchutí pepře. Za Tým ProfiDoplnkyStravy.cz nejchutnější!
- Allnature TURKEY BBQ Jerky - Sušené krutí maso s příjemnou BBQ příchutí v balení po 25g.