DOPRAVA ZDARMA platí pro všechny objednávky nad 500 Kč. Akce pouze do 5.12.2021.

Vitamin K2, proč je stejně důležitý jako vitamin D3?

Vitaminy rozpustné v tucích, A,D,E,K, představují jednu z nejdůležitějších složek naší potravy. Lidské tělo si vitaminy, až na pár výjimek, nedokáže samo vyrobit, a proto je musíme přijímat v podobě bohaté a živé stravy. V poslední době se pozornost odborné i laické veřejnosti zaměřila na vitamin D3, a to nejen v souvislosti se vstřebáváním vápníku ze střeva do krve, ale také pro jeho nezastupitelnou úlohu ve fungování imunitního systému. Zato vitamin K2 (menachinon) zůstává stále neprávem opomíjen, možná až podceňován. Tyto dva vitaminy spolu však velice úzce spolupracují.

Proč populace trpí nedostatkem vitaminu K2?

 

Možná vás překvapí, jak vysoké procento obyvatel nemá dostatečnou hladinu vitaminu K2. Neuvěřitelných 90 %!

 

Zajímá vás, jak je to možné? Důvod je zcela prostý. Naši předci získávali vitamin K2 z tuku zvířat, která žila převážně venku a živila se zelenou trávou, jetelem a vojtěškou. Zdrojem byl tedy hovězí lůj, máslo, vejce a husí či vepřové sádlo. Také poctivé tažené vývary z kostí a kůží dokázaly poskytnout velké množství vitaminů a minerálů. Dnes jsou však zvířata uzavřena ve velkochovech a krmena masokostní moučkou, šrotem či kukuřicí. Navíc jsme pod vlivem reklamní masáže o přínosech ztužených margarínů a levných rostlinných olejů, takže se bojíme konzumovat opravdu zdravé tuky.

 

Dalším faktorem, který napomáhá nedostatku vitaminu K2, je chudé osídlení tlustého střeva přátelskými bakteriemi. Ty nám totiž dokážou vitamin K2 vyrábět. Na vině je opět západní životní styl. Jídlo bohaté na průmyslově zpracovanou potravu s nedostatkem vlákniny zabíjí  bakteriální obyvatele našich střev. Četné studie již dokázaly, že moderní člověk má jen zlomek mikrobiomu, co například domorodý Afričan.

Jaké jsou příznaky nedostatku vitaminu K2?

Možná, že připisujete pocity vyčerpání, bolesti hlavy, kloubů i svalů pracovnímu nasazení, jarní únavě či počínajícímu podzimu. Jenže tyto příznaky navozuje i dlouhodobý nedostatek vitaminu K2. Ideální řešení tedy samozřejmě spočívá ve změně stravy a nápravě nevhodných návyků. Akutní nedostatek vitaminu K2 vám také pomohou vyřešit doplňky stravy, avšak u nich hlavně sáhněte formě vitaminu K2 MK-7, která je biologicky aktivní, a dále se pak zaměřte na jeho kombinaci s vitaminem D3.

Jak vitamin K2 souvisí s vitaminem D3?

Zjednodušeně lze říci, že vitamin D3 umožňuje vstřebávání vápníku z potravy do krve a vitamin K2 ho pak následně transportuje až do buněk kostí, zubů, svalů i cév. Čili by bez těchto pomocníků vápník jen prošel trávicím traktem zcela bez využití. Zároveň oba vitaminy společně zabraňují hromadění vápníku v cévách, čímž předchází neprůchodnosti. Kombinace obou vitaminů v doplňku stravy je proto více než vítaná a doporučují ji i mnozí odborníci.

Proč je vitamin K2 důležitý?

Vitamín K2 působí preventivně proti mnoha chronickým chorobám. Tím že „čistí“ cévy od nadbytku vápníku a účelně s ním dál hospodaří, předchází ateroskleróze a na druhé straně i osteoporóze. Také má velice příznivý vliv na celý kardiovaskulární a nervový systém. Působí na paměť i kognitivní funkce, které se zhoršují vlivem postupujícího věku. Dále pomáhá zvládat únavu i nespavost, mírní nervozitu a podporuje celkovou kondici. Jeho efekt poznáte i na kvalitě pokožky, vlasů a nehtů.

 

Předpokládá se, že vitamín K2 přímo zasahuje do buněčného metabolismu, především při tvorbě energie. Nejen, že zvyšuje výkon buněk, ale podporuje i jejich regeneraci a brání předčasné buněčné smrti.

Působení vitaminu K2 v těle:

  • Přispívá k udržení normálního stavu kostí
  • Přispívá k normální srážlivosti krve

 

Z naší nabídky na ProfiDoplnkyStravy.cz doporučujeme:

 

 

 Woldohealth čistý Vitamin K2 ve formě MK-7 rozpuštěný ve 100% MCT kokosovém oleji s obsahem 20 μg 26,7% RHP (referenční hodnota příjmu) v jedné kapce. Balení obsahuje cca 1800 kapek.

 

 

 

 

 

 

Golden Nature Vitamin D3+K2+Omega+Vitamin E je speciálně vyvinutá kombinace 4 aktivních látek v jedné kapsli.

 

 

 

Blog

Vitamin K2, proč je stejně důležitý jako vitamin D3?

Vitaminy rozpustné v tucích, A,D,E,K, představují jednu z nejdůležitějších složek naší potravy. Lidské tělo si vitaminy, až na pár výjimek, nedokáže samo vyrobit, a proto je musíme přijímat v podobě bohaté a živé stravy. V poslední době se pozornost odborné i laické veřejnosti zaměřila na vitamin D3, a to nejen v souvislosti se vstřebáváním vápníku ze střeva do krve, ale také pro jeho nezastupitelnou úlohu ve fungování imunitního systému. Zato vitamin K2 (menachinon) zůstává stále neprávem opomíjen, možná až podceňován. Tyto dva vitaminy spolu však velice úzce spolupracují. Vitamín K2 působí preventivně proti mnoha chronickým chorobám. Tím že „čistí“ cévy od nadbytku vápníku a účelně s ním dál hospodaří, předchází ateroskleróze a na druhé straně i osteoporóze. Také má velice příznivý vliv na celý kardiovaskulární a nervový systém. Působí na paměť i kognitivní funkce, které se zhoršují vlivem postupujícího věku.

24.11.2021


Kyselina hyaluronová a její kombinace s kolagenem – proč je vhodná?

Kolagen a kyselina hyaluronová – dvě látky, které mají v těle nezastupitelnou funkci a kterých bohužel od 25. roku věku v těle ubývá. To se projevuje na pevnosti a pružnosti pojivových tkání, kvalitě vlasů a hydrataci pleti. Kyselina hyaluronová je v těle přirozeně se vyskytující látka, která je obsažena v očním sklivci, synoviální tekutině uvnitř kloubu a v pokožce. Mezi buňkami a kolagenovými vlákny, jež se rovněž nachází v kůži, vytváří jakýsi mazlavý tmel, díky němuž je pleť hladká a hydratovaná. Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která je velice hojně zastoupena v těle savců. Zároveň je klíčovou složkou pojivových tkání těla, jako jsou kosti, chrupavky a kůže. Kromě toho je dokonce součástí stěny cév, struktury vlasů a nehtů nebo stavby svalů.

17.11.2021


Acerola – tropická třešeň plná přírodního vitaminu C

Acerola lysá také nazývána malpígie lysá či barbadoská třešeň, je rostlina pěstována především pro své plody, které jsou považovány za jeden z nejbohatších přírodních zdrojů vitaminu C. Acerola však neobsahuje pouze tento vitamin, ale je zdrojem i dalších užitečných látek pro organismus, jako jsou minerály, flavonoidy a celá škála dalších vitaminů či jiných aktivních látek. Tyto ostatní látky nejsou v acerole zastoupeny v tak velkém množství, ale některé hrají důležitou roli právě v kombinaci s vitaminem C. Acerola obsahuje velké množství vitaminu C, a to mnohem více než jiné plodiny jako jsou třeba pomeranče, rakytník či dokonce šípky.

10.11.2021



Všechny články


https://www.zivefirmy.cz/profi-doplnky-stravy_f1739187?loc=cr|0

Provozovatel webu, Doplň Vitamín s.r.o, se sídlem Roháčova 145/14, Praha 3 - Žižkov, 130 00, IČ: 04693787, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím