Acerola nebo také Malpígie lysá, je rostlina pocházející z tropických a subtropických oblastí. Původem je z Karibiku, ale dnes je rozšířena i do dalších částí světa. Je to hustý keř nebo menší strom, který kvete růžovými až červenými květy. Z těch později vznikají plody, jež jsou právě tou nejvýznamnější částí. Svým vzhledem připomínají třešně, proto se acerola někdy rovněž přezdívá jako karibská či barbadoská třešeň. Plody mají kolem 3 centimetrů, na povrchu se nachází lesklá, červená slupka a uvnitř je šťavnatá a kyselá dužina.
Acerola je považována za jeden z největších přírodních zdrojů vitaminu C. Má ho v sobě mnohonásobně více než třeba pomeranč či citron a předčí dokonce i šípky. Vitamin C má v těle mnoho důležitých úkolů. Podporuje kupříkladu imunitní systém, ochraňuje buňky, napomáhá správnému vstřebávání železa a je nepostradatelný při tvorbě kolagenu nebo pro normální funkci nervového systému. Dále v acerole najdeme některé z vitaminů B, vitamin E a flavonoidy.
Ostatních složek sice acerola neobsahuje tolik, avšak i přesto hrají podstatnou roli. Flavonoidy a vitamin C se navzájem pozitivně ovlivňují, ochraňují před oxidací a vitamin C má díky nim lepší vstřebatelnost v organismu.
- GN Exclusive Acerola (přírodní vitamin C) 100 cps. - Acerola jako přírodní zdroj vitaminu C s obsahem 500mg v deklarovaném extraktu 25% na množství vitaminu C.
- 2+1 GN Exclusive Acerola (přírodní vitamin C) 300 cps. - Acerola ve výhodněném akčním balení 2+1.