Resveratrol - silný přírodní antioxidant

Co je to Resveratrol?

Dnes se zaměříme na poměrně neznámou, a i přesto velmi zajímavou látku jménem resveratrol.

Tato novodobá látka byla objevená na přelomu 90 let a následně byla podrobena několika studiím, kde stále čekáme na jasné rozuzlení a potvrzení konkrétního působení a vlivu na organismus. Některé studie blahodárný vliv resveratrolu potvrdily a jiné zase vyvrátily.  

 

Základním ukazatelem, proč je resveratrol pro náš organismus důležitý je tvz. „francouzský paradox“. Studie potvrdila, že lidé žijící v různých částech Francie mají daleko nižší výskat kardiovaskulárních úmrtí, oproti jiným zemím, což může být zapříčiněno pravidelnou konzumací červeného vína, obsahující resveratrol.

 

Resveratrol řadíme mezi aktivní látky spadající do skupiny polyfenolů. Obecně platí, že tato skupina látek působí na organismus jako silný antioxidant. Resveratrol je jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantu.

 

Jaké jsou formy Resveratrolu?

Resveratrol nalezneme ve dvou formách „cis“ a „trans“. Jedná se o stejnou aktivní látku ovšem v trochu jiném izomeru (odlišná struktura molekul)

Pro organismus je důležité vybírat a užívat formu TRANS, která je pro naše tělo biologický dostupná a daleko lépe vstřebatelná. Pokud uvažujete o koupi Resveratrolu, vždy vybírejte TRANS-Resveratrol formu.

 

 

Co jsou antioxidanty a jaký mají význam?

Antioxidanty vnímáme jako látky snižující aktivitu volných radikálu. Jinak řečeno, antioxidanty nám pomáhají vypořádat se s oxidačním stresem a tím předcházet různým onemocněním. Volné radikály v organismu vznikají přirozenou cestou a to v rámci metabolických procesů. Tyto látky jsou tedy svým způsobem pro naše tělo důležité, nicméně zde hraje zásadní roli jejich množství a vyváženost s antioxidanty.

 

Špatný životní styl resp. Životosprává, kouření, nadměrná konzumace alkoholu, nedostatečný přísun vitamínů a minerálů přispívá k nadměrné tvorbě volných radikálů, které pak mají negativní dopad na naše zdraví.

 

Volné radikály se mění na reaktivní formy kyslíku, jenž mají neblahý vliv na kardiovaskulární systém a mohou být rizikovým faktorem pro různá srdeční onemocnění. Proto je nesmírně důležitý mít antioxidanty a volné radikály v rovnováze a tím předcházet všelijakým komplikacím.

 

Kde nalezneme Resveratrol?

Z počátku byl resveratrol objeven ve vinné révě. Nachází se jak v modré, tak v bílé odrůdě, nicméně v modré révě byl zjištěn daleko vyšší obsah resveratrolu. Resvertrol také najdeme v potravinách jako arašídy, brusinky, borůvky a mnoho dalších.

 

Mezi nově objevené zdroje resveratrolu také patří rostlina pocházející z dalekého východu, konkrétně Japonska (Tchaj-wanu) nesoucí název Křídlatka japonská.

Křídlatka japonská je statná invazivní rostlina dosahující výšky přibližně 2 m, která vyniká svými krásnými květy. Křídlatka preferuje vlhká prostředí a tak ji nejčastěji nalezneme na březích či poblíž vodních ploch.

 

Působení Resveratrolu??

-Silný přírodní antioxidant

-Pomáhá regulovat HDL a LDL cholesterol

-Zvyšuje obranyschopnost organismu

-Zmírňuje projevy alergií

-Blahodárný vliv na kardiovaskulární systém

-Podporuje správnou funkci plic

-Reguluje hladinu krevního cukru

-Zmírňuje zánětlivé procesy v organismu

 

Pokud hledáte kvalitní a přírodní zdroj Resveratrolu, jednoznačně doporučujeme 98% Resveratrol od výrobce Golden Nature s vysokým obsahem trans-resveratrolu 100 mg v kapsli.

 

Tento produkt naleznete také v naší akční nabídce 2+1 zdarma.

 

 

Blog

Ostropestřec mariánský – bodlákovitá rostlina nejen pro zdravá játra

Ostropestřec mariánský pod latinskym názvem Silybum marianum, je pichlavá, statná a na první pohled nezaměnitelná rostlina s charakteristickým nachově červeným květem, která nese mnoho lidových označení

27.05.2020


Acai berry – zázračný přírodní antioxidant z Amazonie.

Bobule Acai berry plodí tropická palma Euterpe oleracea, která nese český název Euterpe brazilská či Kapustoň brazilská. Podle druhového názvu lze snadno odvodit, že pochází z pralesů Jižní Ameriky, kde dorůstá výšky až 20 metrů.

18.05.2020


L-Tryptofan - aminokyselina dobré nálady

L-Tryptofan je běžně obsažen ve stravě a nalezneme ho jak v rostlinných, tak i živočišných bílkovinách jako je kuřecí maso, krutí maso, hovězí maso, mléčné výrobky, kešu oříšky, dýňová semínka, fazole, tuňák, banány, špenát a mnoho dalších potravin.

17.02.2020



Všechny články


https://www.zivefirmy.cz/profi-doplnky-stravy_f1739187?loc=cr|0

Provozovatel webu, Doplň Vitamín s.r.o, se sídlem Roháčova 145/14, Praha 3 - Žižkov, 130 00, IČ: 04693787, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím