JARNÍ SLEVA 11% na celý sortiment! Stačí zadat slevový kod JARO11 v první fázi nákupního košíku.

Blog


Nové

Ricinový olej – jak a na co ho používat?

Ricinový olej je hustý, přírodní a všestranný olej, který se používá pro kosmetické účely. Má totiž řadu blahodárných efektů téměř na celé tělo. Vyznačuje se třeba svými značnými regeneračními, hojivými a hydratačními schopnostmi a nanášet ho můžeme kromě pokožky těla i na vlasy a řasy. Ricinový olej je získáván z rostliny nazývané skočec obecný (Ricinus Communis). Někdy je také označován pouze jako ricinovník. Hojně roste i v našich končinách a dorůstá se výšky do 3 metrů. Ricinový olej tvoří z největší části nenasycené mastné kyseliny, kde nejvyšší podíl patří kyselině ricinoolejové, menší zastoupení má pak například kyselina olejová a linolová. Obsahuje i některé fytosteroly, minerální látky či vitaminy. Jde třeba o vitamin E, který je známý svojí blahodárností na kůži a v boji proti stárnutí.

17.03.2022

Celý článek

Zinek a měď – Jak spolu tyto minerály souvisí?

Minerální prvky zinek i měď jsou oba důležité pro lidský organismus a tělo by bez nich nemohlo správně fungovat, jelikož jsou součástí mnoha procesů. Určitě bychom měli těchto prvků přijímat dostatečné množství ve stravě nebo při nedostatku zvolit kvalitní doplněk stravy s obsahem zinku či mědi. Zinek jistě už zná téměř každý a jeho příjem si už kdekdo hlídá. Na měď se ale v souvislosti s lidským organismem zapomíná a řada lidí ani nemá ponětí, že je stejně tak potřebná. O čem ale také mnoho lidí možná neví, že na sebe mohou mít tyto minerály vliv.

10.03.2022

Celý článek

Cordyceps sinensis, jaké látky obsahuje a k čemu jsou dobré?

Cordyceps je houba přímo nabitá aktivními látkami, co mohou prospět našemu tělu po více stránkách, a proto i jeho využití je velice rozsáhlé. Každá z látek má svůj určitý přínos a jejich komplexní spojení je ještě významnější. V první řadě obsahuje některé důležité vitaminy, minerály a stopové prvky. Vitaminy B, D, E a K, zinek, vápník, draslík, sodík, železo, selen nebo také i mangan. Všechny tyto zmíněné složky jsou nezbytné pro správné funkce našeho organismu a tělo se bez nich neobejde. Cordyceps však skrývá bioaktivní sloučeniny, které jsou poněkud zajímavější. Jedná se o nukleosidy, nukleotidy, polysacharidy, steroly, bílkoviny anebo mastné kyseliny.

04.03.2022

Celý článek

Proč je vhodné kombinovat kotvičník se selenem a zinkem?

Kotvičník zemní neboli Tribulus Terrestris je malá rostlina původem z jihovýchodní části Asie, kde se ji nejvíce daří v nehostinném prostředí. V tradiční čínské medicíně je využívána již po staletí ke zlepšení celkové imunity a podpoře libida. A právě tohoto efektu si cení mnozí pánové dodnes. Zinek patří mezi stopové prvky, což znamená, že se v lidském těle objevuje jen v nepatrném množství. I přesto je ale jeho vyvážená hladina nezbytná. Čím menší množství určitého prvku se totiž v těle nachází, tím více je výkyv v hladině minerálu znatelný. Zinek si navíc naše tělo nedovede samo vytvořit ani ve větším množství ukládat do zásoby. Selen je taktéž stopový prvek, o němž se na rozdíl od zinku příliš nemluví. Jeho přítomnost v těle je ale klíčová. Selen totiž patří k hlavním antioxidantům, jež mají schopnost bojovat proti volným radikálům a vzniku oxidačního stresu.

24.02.2022

Celý článek

Reishi a její obsahové látky??

Reishi, Ganoderma Lucidum nebo Lesklokorka lesklá, to všechno jsou názvy dřevokazné houby s červenohnědou lesklou plodnicí, která většinou napadá stromy nebo pařezy tam, kde jsou poraněny. Nejedná se ale pouze o houbu parazitickou, ale i medicinální. Pro své blahodárné vlastnosti pro tělo se na asijském kontinentě využívá už po tisíce let a populární je dnes i ve zbytku světa. Zmínky o reishi nalezneme i v těch nejstarších bylinkářských knihách tradiční čínské medicíny a dle nich dokáže harmonizovat životní sílu, energii či duši a je přezdívaná jako „božská houba nesmrtelnosti“. Obsahuje totiž širokou škálu bioaktivních látek, jež prospívají po psychické i fyzické stránce, a proto si v tomto článku odhalíme jaké to složky jsou a proč mají příznivý vliv pro organismus.

17.02.2022

Celý článek

Sušené maso, koncentrovaná síla kvalitních živin

Sušení masa se stalo v poslední době trendem českých domácností a stejně tak jdou na odbyt i komerční produkty tohoto druhu tzn. Jerky. Z tradičního pokrmu jihoamerických indiánů je dnes jídlo, které si svou pozici zpočátku budovalo zejména na poli sportovní výživy, ale záhy se jeho popularita rozrostla mezi nejširší veřejnost. Původně se sušilo maso buvolů, ale nyní už na trhu najdete nejrůznější druhy Jerky od hovězího, přes drůbeží a setkáte se dokonce i se sušeným tuňákem. Co se týče příchutí můžete volit mezi „natural“ verzí, kdy je maso pouze osolené, a produkty kořeněnými (nejčastěji se používá chilli, pepř, barbecue koření atd.).

10.02.2022

Celý článek

Bacillus coagulans v probiotikách, čím se liší od těch klasických?

Autor: Daniel Matějka, DiS5 min.

Bacillus coagulans je prospěšný bakteriální druh pro lidský organismus patřící do rodu Bacillus s desítkami dalšími druhy, který se řadí mezi půdní probiotika. Ty se vyznačují a liší tím, že tvoří spóry – to je odolná klidová forma mikroorganismů, jež pomáhá překonat i velice nepříznivé podmínky. Bacillus coagulans produkuje kyselinu mléčnou a někdy je kvůli tomu nesprávně označován jako bakterie mléčného kvašení a řazen mezi Lactobacily. Jako všechny probiotika, je i Bacillus coagulans prospěšný pro naši mikroflóru, správné zažívání a zpracovávání potravy a udržování normálního stavu střev.

03.02.2022

Celý článek

Koenzym Q10 a jeho formy?

Autor: Bc. Michaela Fulínová5 min.

Koenzym Q10, také nazýván jako ubichinon, zkráceně CoQ nebo jen Q10, je látka, kterou si tělo v určitém množství vyrábí samo přirozenými procesy v organismu. Je pro nás nezbytný, jelikož je součástí každé naší buňky a zajišťuje jejich správnou funkci. Koenzym Q10 je sloučenina funkčně se podobající vitaminům a svou strukturou se přibližuje především vitaminu K, proto se někdy můžeme setkat i s označením vitamin Q. Nachází se hlavně v živočišných potravinách. Z rostlinných zdrojů ho získáme také, ale v mnohem menší míře. Nejvíce ho obsahuje hovězí maso, srdce a další vnitřnosti a také sardinky. V nevelkém množství je v brokolici, olivovém oleji, špenátu nebo sójových bobech. 

27.01.2022

Celý článek

Zinek a jeho formy, proč zvolit chelátovou vazbu?

Zinek je esenciální stopový prvek, v našem těle tedy zastoupen jen v menším množství, ale o to více potřebný pro aktivitu několika stovek enzymů, normální růst, reprodukční orgány, imunitu a pro velký počet dalších nezbytných funkcí našeho těla. Protože je zinek esenciální látkou, je nutné ho přijímat z potravin na tento prvek bohatých nebo si při jeho nedostatku dopomoci doplňkem stravy. Existuje více forem zinku, ale ne všechny pro nás budou mít stejný přínos. Některé naše tělo využije mnohem lépe a některé v podstatě prostě jen projdou zažívacím traktem bez většího efektu. Můžeme se setkat buď s anorganickými nebo organickými formami mezi které patří i speciální tzv. chelátová vazba.

20.01.2022

Celý článek

Bacillus coagulans v probiotikách – proč je tato bakterie vhodná?

Probiotika jsou prospěšné mikroorganismy, které pomáhají obnovit střevní mikroflóru. Ta je důležitá nejen z hlediska trávení a vstřebávání živin z přijaté potravy, ale hlavně kvůli celkové imunitě organismu. Tak jako je to ale téměř u všeho, nejsou probiotika jako probiotika. Přesněji řečeno existuje spoustu druhů probiotik, z nichž každé v našem těle působí trochu jinak. K nejznámějším druhům probiotik patří například laktobacily nebo bifidobakterie. Půdní probiotika, do kterých patří právě bacillus coagulans, fungují úplně jinak. Během svého reprodukčního cyklu totiž vytváří spory, které chrání bakterie před nepříznivými podmínkami panujícími v trávicím traktu.

13.01.2022

Celý článek

Mandle a jejich přínos pro naše tělo?

Mandle jsou nutričně bohatá jádra, která velice dobře chutnají. Dopřávání si hrsti mandlí několikrát do týdne proto představuje nejen skvělou volbu pro vaše zdraví, ale i vítané zpestření jídelníčku. Stačí jich zkonzumovat jen pár a hned zlepšíte svůj denní příjem vlákniny, bílkovin, vitaminu E a antioxidantů. Mandle jsou jádra semen, která rostou na stromě zvaném mandloň obecná, také někdy přezdívaném jako mandlovník. Tomuto stromu se ze všeho nejlépe daří v subtropických oblastech, avšak vyrůst dokáže i u nás, především na Moravě. Teplé oblasti mu prospívají natolik, že může dosáhnout až výšky 12 metrů. Na mandloni je zajímavé také to, že jejím nejbližším příbuzným jsou broskvoně a meruňky.

06.01.2022

Celý článek

Pravda o kotvičníku, co bychom o něm měli vědět?

Kotvičník zemní, tribulus terrestris nebo zelená viagra, všechny tyto názvy se používají pro rostlinku, která je možná svým vzhledem přehlédnutelná, ale ukrývá v sobě velký potenciál. Dokáže pomoci s celou řadou neduhů, s nimiž se potýká mnoho lidí. Ne však každý kotvičník zemní, co se prodává, má stejně dobrý efekt a každá část rostliny obsahuje jiné množství aktivních látek, zajišťující jeho požadovaný přínos pro zdraví. Stejně tak je důležité, kde se kotvičník zemní pěstuje a jaké má pro svůj růst podmínky. Existuje tedy mnoho faktorů ovlivňující jeho kvalitu, ale na co bychom se konkrétně měli zaměřit a co je důležité vědět?

21.12.2021

Celý článek

Blog

Maca a její účinky na zdraví

Užívání macy může přinést mužskému osazenstvu spoustu výhod. V první řadě má kladný vliv na celkovou sexualitu a zvýšení libida. Významně také zlepšuje plodnost, jelikož zvyšuje kvalitu, množství i pohyblivost spermií. Zvládne být dobrým pomocníkem i při problémech s prostatou.

25.04.2024


Jak se projevuje nedostatek trávicích enzymů?

Poznat deficit trávicích enzymů může být poněkud složité, nemusíte tudíž hned poznat, že se jedná právě o ně. Symptomy jsou totiž často podobné, jako když chybí probiotika či prebiotika

18.04.2024


Na co je dobrá ashwagandha?

Tato bylina má široké spektrum prospěšných vlastností. V první řadě se řadí mezi adaptogeny neboli rostliny, jenž zlepšují schopnost organismu se přizpůsobit prostředí či změnám vnějších podmínek. Ashwagandha proto přispívá ke zvýšení odolnosti organismu, a to po fyzické i duševní stránce. Z tohoto důvodu je rovněž s oblibou využívána ke zmírnění stresu a napětí. Dokáže totiž korigovat hladinu stresového hormonu kortizolu, který je ve vypjatých situacích více vyplavován. I když tento hormon z určitých důvodů potřebujeme, jeho dlouhodobě zvýšená hladina může být jednou z příčin zhoršeného zdravotního stavu.

05.04.2024



Všechny články


https://www.zivefirmy.cz/profi-doplnky-stravy_f1739187?loc=cr|0
Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads